Vanhojentanssit sen kun lähestyvät ja vielä on kaikki vähän niin ja näin.

Maanantaina olin ensimmäisissä paikkaharjoituksissa isossa hallissa, jossa iltanäytöksemme pidetään. Kaaos oli käsinkosketeltava ja ohjeet kuuluivat huonosti meidän koulumme porukalle, mutta hengissä selvittiin. Iltanäytöksen koreografiasta(siirtymiset, asetelmat yms.) vastaa naapurilukiomme liikunnanopettaja joka pelaa aina piirun verran kotiinpäin ja näin piti luonnollisesti paljon tärkeämpänä antaa tarkat ohjeet vain oman koulunsa tanssijoille. Että kiitos vaan. Siellä sitä hölmistyneinä seisottiin rivissä kuin tatit ja luotiin anovia katseita omaan liikunnanopettajaamme. Lopulta kuitenkin löysimme paikkamme ja ehkä jopa opimme harjoituksesta jotain. Ainakin sen, että edessäni tanssii surkea pari... Anteeksi.

Tällä viikolla aloitimme rahojen keräämisen vanhojen jatkoja ja potkiaisia varten. Mainittakoon ihan heti alkuun, etät vihaan rahojen pyörittämistä. Rahojen kanssa kuvaan astuu mukaan aina ällöttävän konkreettinen vastuu ja huhhuh, ihan kuin tässä ei olisi tarpeeksi tekemistä muutenkin! No, kyllä tämä tästä. Perjantaihin on kova kiire, mutta kun tarpeeksi jotain haluaa niin joskus jotain saavuttaakin. Joten luottamus on edelleen kova: perjantaihin mennessä kaikki rahaliikenne on virallisesti ohi, ja voin lakata hermoielmasta sen vuoksi. Ja kun nyt pääsin näihin tanssien oheisiin, olemme nyt vierailleet jatkopaikassamme ja looking good. Kaikki sopimukset on tehty ja ainoastaan ilmoitus poliisille puuttuu. Kukakohan senkin tekisi...

Toisin kuin aiemmin lupasin, kävin tervehtimässä kampaajaani vasta tänään! Siis, olen tulossa hulluksi. En vieläkään käsitä, miten onnistuin lykkäämään tätä niin kauan! Joka tapauksessa juttelimme tänään hetken. Tulos oli, että menen huomenna(!!!) hänen luokseen mukanani kuvia puvustani ja kaikki kampauskuvat joita olen löytänyt. Ja sitten kokeillaan ja mietitään kampausta. Kyseessä siis ilmeisesti ei ole koekampaus, mutta vähän osviittaa antava testaus perjantaita varten. Ja hyvä niin! Olen ollut ihan tulisilla hiilillä kun olen pelännyt, että nään kampauksen vasta tanssiaamuna ja petyn p a h a s t i . Toivottavasti en, luotan kampaajaani hyyvin paljon! Ikävää oli se, että kampaajani antoikin ajakseni 8.00 perjantaiaamuna, eli en todennäköisesti ehdi wanhojen aamunavaukseen!

Sääli.