On sunnuntai-ilta eikä paniikki todellakaan ole turhan kaukana. Sovitin eilen äitini kanssa pukuani(taas, halusin varmistaa että äiti osaa pukea sen päälleni!) ja mikä show siitä syntyikään. Äitini ei taaskaan osannut vetää vetoketjua kiinni(siis, kuinka vaikeaa se nyt voi olla?) eikä osannut vetää aluksi korsettinaruja tiukalle. Isi piti tietysti huutaa vetoketjunsulkemisoperaatioon apuun ja kyllä sitä insinöörin taidoilla taas setvittiin. Tässä vaiheessa olin jo valmis huutamaan poikaystäväni, joka katsoi televisiota viereisessä huoneessa, apuun. No, äiti sai viimein jutun juonesta kiinni ja alkoikin kiskoa korsettia kiinni innolla ja päättäväisyydellä - ja kas! Kului hälyttävä räks ja äitini sekosi totaalisesti. Yritin rauhoitella, mutta hän vain luennoi siitä, mikä kaikki olisi voinutkaan mennä rikki. Annoimme asian sillä hetkellä olla, ja kävin pyörähtämässä peilin edessä(ja vaativan tuomariston edessä). Ihan hyvältä näytti vieläkin, paitsi että rakas äiti oli vetänyt mekon niin kireälle etten ollut saada henkeä. Tämän vuoksi kainaloihini ilmestyi myös epämiellyttävät "jenkkakahvat". Loistavaa! Pääsimme vihdoin vaiheeseen, jossa puku otettiin pois ja tietysti tutkimme heti, mistä epäilyttävä "räks" oli kuulunut. Selvisi, että eräs nappi, joka pitää korsetin aluskappaletta kiinni, oli irronnut. Että hauskaa lauantai-iltaa äiti, pääset ompelemaan nappia vääränvärisellä langalla!

Olin myös torstaina kampauksen testauksessa. Se oli kamalaa. Ei, siis kampaajani on ihana. Ja teoriassa luotan häneen täysin. Tai luotin. Menin siis kampaajalle mukanani suosikkikampaukseni, tiukan henkisen kädenväännön jälkeen valittu.

Rakastan tässä sitä, että se on niin iso. Niin iso ja näyttävä. Ei mitään piperrystä, siihen riittävät omatkin hiukseni vaikeuksitta! No, aloimme siis kampaajani kanssa testailla kampauksen tekemistä ja erilaisia kiharakokoja. Lopputulos musitutti enemmän tätä:

Tuokin on kaunis, omalla tavallaan. En valita siitä. Minä vain en halua - missään nimessä - omaan kampaukseeni noin pieniä kiharoita! Hiukseni riittävät isompaankin, joten miksei? Pukuni on maailman yksinkertaisin ja koruttomin, mikseivät hiukseni voi olla hieman näyttävämmät? Olen alkanut hieman epäillä, uskallanko mennä perjantaiaamuna kampaukseen, kun vaarana on tämä. Taidan sittenkin tyytyä hyvään kakkoseeni, banaaninutturaan...